Casa Piedra
Menu: Fusion cooking
Ken je dat? Dat je eigenlijk iets te hard rijdt en je een leuk restaurant ziet langs de autoweg, maar niet meer kunt remmen om er te parkeren. Casa Piedra is er zo eentje. Maar zeker de moeite waard om daar dus wat rustiger te rijden!
De voorgevel nodigt al uit: een lief, stenen (piedra) huisje met twee Aziatische fietsen op het dak.
Wij hadden gereserveerd in de romantische achtertuin. We liepen langs een open keuken, waar koks met rode en zwarte hoofddoeken druk in de weer waren. Eigenaar Alberto had even tijd om ons wat over het restaurant te vertellen.
Fusion-cooking: een combinatie van Spaans met Vietnamees, Japans, Peruaans en zelfs wat Italiaanse invloeden. Om een voorbeeld te geven van de combinatie Italiaans met Japans: een sushi gemaakt met de ingrediënten van Vitello Tonnato.
Alberto is het restaurant 7 jaar geleden begonnen. De vorige eigenaar was een Engelsman en het restaurant leek eigenlijk meer op een Engelse pub. De grote verandering kwam 5 jaar geleden toen hij chef-kok Leo in dienst nam, een Vietnamees die in Spanje geboren is. Het moment dat de eerste fusion-cooking recepten ontworpen werden. Op de reizen die er gemaakt werden, ontstonden steeds meer mooie combinaties en de houtskool- en Josper-oven werden aangeschaft.
Alberto: “Eigenlijk hebben we geen kaart met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. We maken gewoon wat we zelf lekker vinden! We verklappen ook niet op het menu wat je allemaal extra krijgt als garnering, zodat we die ingrediënten iedere keer kunnen veranderen.”
De menukaart is in 3 talen: Spaans, Engels en … Nederlands! Waarom? Casa Piedra had de eerste jaren erg veel Nederlandse gasten en besloot het Duits te vervangen door de Nederlandse taal.
Van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur heeft Casa Piedra een Menu del Dia (dagmenu) voor 14,95 euro.
Wij kozen voor de Rollitos Vietnamitas (Vietnamese rolls, naar het recept van chef-kok Leo z’n moeder) en de Casa Piedra Sushi (zalm, botervis, avocado, knoflook en oestersaus), de Magret de Pato (eendekoteletjes gebakken in de Josper-oven met foie gras-rijst) en de Carrilleras de Cerdo Iberico (in houtskool gestoofde varkenswangetjes met truffel aardappelpuree). Alles, maar echt alles was heerlijk! Mals, vers en hele bijzondere smaakcombinaties. Tel daarbij op het vriendelijke personeel die de tijd voor je neemt om alles uit te leggen, dan behoort Casa Piedra vanaf nu tot een van mijn favoriete restaurants. Hèt verborgen juweel langs de autoweg, waar ik niet meer hard voorbij zal rijden!
Tel: +34 971 196558
Villa’s in oostelijk deel Ibiza
Villa van de week: Casa Tranquila
Nu met 15% korting
Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust.
Aanbevolen Ibiza Villa’s
Populaire Artikelen
Moet ik euro’s meenemen naar Ibiza?
Moet ik euro’s meenemen naar Ibiza? Ibiza is in trek bij zowel feestgangers als liefhebbers van natuur en cultuur. Voor bezoekers die binnenkort vertrekken en zich afvragen of zij euro’s moeten meenemen is het antwoord: ja. Ibiza is onderdeel van Spanje en daarmee van de Europese Unie, dus is de officiële valuta op Ibiza de
Hoeveel geld moet ik meenemen naar Ibiza voor een week?
Vakantiebudget voor een weekje Ibiza Wat kost een weekje vakantie op Ibiza, vraag je je misschien af. Het antwoord hangt sterk af van wat je allemaal wilt doen op het eiland. Over het algemeen zou je genoeg moeten hebben aan een budget van ongeveer €100 tot €150 per dag voor je accommodatie, maaltijden en eventueel
Wat eten mensen op Formentera?
Wat eten mensen op Formentera? Formentera, een pittoresk eiland in de Balearen vlakbij Ibiza, staat niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden en ongerepte natuurschoon, maar ook om zijn rijke culinaire tradities. Op dit kleine eiland kun je allerlei heerlijke Mediterraanse gerechten eten, die vaak bestaan uit verse zeevruchten, zoals gambas, langostas (kreeften) en verschillende
Wat drinken ze op Ibiza?
Op het zonovergoten eiland Ibiza wordt van alles gedronken, van verfrissende cocktails tot lokale wijnen. Een drankje dat bij locals en bezoekers heel geliefd is, is de ‘Hierbas Ibicencas’: een kruidenlikeur die gemaakt wordt met verschillende kruiden van het eiland. Dit traditionele drankje wordt meestal na de maaltijd gedronken. Naast de Hierbas Ibencicas zijn ook